Májust idéző idő élénk széllel

Szombaton napos-fátyolfelhős időben lesz részünk, esni sehol sem fog. Sokfelé élénk, északnyugaton és nyugaton erős lesz a délies szél. Délután 22 és 28 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, az Alföldön és a Dunántúl déli tájain lesz a legmelegebb.

Húsvétvasárnap elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, majd délután a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és ezeken a tájakon helyenként futó zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délies szél élénk, keleten és nyugaton, északnyugaton erős lesz. Reggelre 6 és 14 fok közé hűl a levegő, majd délután 22 és 29 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Húsvéthétfőn már vastagabb felhők érkeznek hazánk fölé. Egy közeledő hidegfront miatt a délután második felében a Dunántúlon, este pedig már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen délnyugatira, majd nyugatira fordul. Délután 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden kezdetben többfelé, majd egyre inkább keleten, északkeleten eshet az eső, miközben nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de a gomolyfelhőkből még szórványosan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Élénk, erős, néhol viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 13 és 19 fok között alakulhatnak. Szerdán eleinte napos, délután felhősebb idő várható. Csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. A szeles időben 16-21 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép