Nyáriasan meleg idővel indul a hét

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, a gomolyokból csak helyenként alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Néhol a Dunántúlon és keleten, északkeleten élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Kedden is a napsütés lesz túlsúlyban, de délután a Dunántúlon egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és itt feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Kora reggel 9-16, délután 23-29 fokot mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb.

Szerdán már többségében a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon kezdetben erős. A hidegfront nem hoz lehűlést, délutánra ismét 23 és 29 fok közé melegszik a levegő, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, de elszórtan – legnagyobb eséllyel keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati tájakon – ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, délutántól többfelé megélénkül. Ezen a napon 24-29 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban.

Forrás: Időkép