Ónos eső, majd eső jön

Pénteken csapadékos időre számíthatunk, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet. Ugyanakkor kezdetben északon ónos eső is előfordulhat, délután pedig északnyugaton havas esőre, havazásra válthat a csapadék. A nap második felében viszont délen egyre többfelé elállhat az eső. Általában gyenge, mérsékelt lesz az északias szél, de délután délkeleten a délnyugatira forduló szél megélénkülhet. Hajnalban -2 és +9 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben sokfelé 2 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, de a déli tájakon akár 10 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton kezdetben helyenként, délután egyre nagyobb területen várható újabb csapadék eső, záporok formájában. Havazásra elsősorban a nyugati, az északnyugati és az északi tájakon számíthatunk, de kezdetben ezeken a tájakon is eső, havas eső lehet a jellemző. Az esti órákban északon helyenként ónos eső is eshet. A Dunántúlon és északkeleten megélénkül, megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél, a havazással érintett dunántúli tájakon emiatt kisebb hófúvás sem kizárt. Reggelre sokfelé pára, köd képződik. 0 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok, délen, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap már csak helyenként alakulhat ki hószállingózás, kisebb havazás, miközben nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap, tartósabban felhős idő keleten, északkeleten várható. Sokfelé élénk, erős, kezdetben néhol viharos lesz az északnyugati szél. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -3 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn és kedden már szárazabb időre van kilátás, csupán helyenként szállingózhat időnként a hó. Több napsütésre az ország nagyobb részén hétfőn van kilátás. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Reggelente helyenként -10 fok körüli minimumokat mutathatnak a hőmérők. Hétfőn -4 és +2, kedden -3 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Forrás: Időkép