Újra visszatér a napsütéses idő

Csütörtökön észak felől egyre több helyen és nagyobb területen tisztul ki az ég, a Tiszántúlon és délnyugaton lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés, de később ott is csökken a felhőzet mennyisége. Futó zápor, gyenge zivatar legfeljebb keleten, délkeleten alakulhat ki. Az északkeleti szél élénk lesz, több helyen megerősödik. A délutáni órákban 20-24 fokot mérhetünk.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, többnyire gomolyfelhők lesznek az égen, majd délután északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Kisebb zápor elvétve, elsősorban az ország délkeleti harmadán alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5-13, délután 20-25 fok valószínű.

Szombaton eleinte sok napsütésre van kilátás, majd több felhő érkezik fölénk, de legfeljebb záporok pattanhatnak ki. Nyugaton és keleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakulhat.

Vasárnap virradóra többfelé szükség lehet az esernyőkre. Napközben gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan záporok, a Dunántúlon és délen zivatarok is kialakulhatnak. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz, zivatarok környezetében erős, viharos. A minimumok 7-13, a maximumok 18-24 fok között alakulhatnak. Hétfőn újra a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés zápor alakulhat ki. A keleties szél helyenként még élénk lesz, délután 19-25 fok várható.

Forrás: Időkép